lördag 11 december 2010

Idol, final 2010 i Globen

Igår var det Idolfinal, och vi var där!

Min underbara syrra hade kämpat till sig sex (6!) biljetter, hela familjen kunde se showen tack vare det. Grymt syrran!

Nu i efterhand vet vi ju att Jay vann och det var nog rätt, men Minnah var sjukt bra hon med. Kvällens två bästa låtar var utan tvekan Minnahs "Dreaming people" och Jays framförande av Madonnas "Like a prayer". Sen är det ruskigt intressant att vara med om en tv-inspelning, det är inte som en vanlig konsert precis och fasen vad mycket tricks de håller på med som inte syns i rutan. Tv-publiken är lurad, verkligheten är annorlunda än på tv. Men verkligheten är inte sämre, tvärt om. Det är grymt imponerande, roligt och mäktigt att se produktionen på plats och höra artisterna live. Får du chansen att gå nästa år -gör det!

Strax innan showen drar igång. Producent-bossen drar förhållningsorder (klappa hårt och mycket, ge gärnet!) och peppar publiken.


En bubblare

Kvällens bästa framförande var kanske ändå bakom scenen...

Backstage-sång av Idoler. Troligen inspelat av en scenarbetare.
Cred går till Karneskog.

2 kommentarer:

  1. Hej, själv ska jag till globen och kolla på Justin Bieber men jag har två olika platser i arenan och jag vet inte vilken plats jag ska ta. Därför undrar jag var i arenan som din bild är tagen, det skulle underlätta jättemycket om du svarade. Tack på förhand :)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tyvärr kommer jag inte ihåg vad vi hade för platsnummer men jag tror vi satt i sektion b22.

    Kolla annars på ticnets sida för eventet, där har de scenupplägget. Det kan ju skilja mellan olika event. Välj 1 plats och tryck sen på prisnivå (tror jag det var) så får du upp arenan.

    SvaraRadera