söndag 22 augusti 2010

En dag på Gärdet

Idag var det flyguppvisning på Gärdet!

Det var mycket trevligt än fast det blev lite långsamt emellanåt. Till skillnad från de flyguppvisningar jag varit på tidigare så dominerade inte flygvapnet tillställningen, fast de var närvarande och visade några schyssta helikoptrar. Det var trevligt och kul att se entusiasmen i flygandet hos de som deltog. När flygvapnet visar upp sig brukar det ju mest bli muskler och bomber, vilket kanske inte är så familjevänligt precis. Dagens tillställning var mycket familjevänlig och spred gläjen i flygandets olika konster. Mycket trevligt.

Här är ett axplock av söndagens uppvisning


Sjöräddningen visade upp sin räddningshelikopter och vinch-räddade en docka som kommit i sjönöd ute på Gärdets gräshav. Imponerande hovring kan jag meddela.
Dagens kanske bästa uppvisning var flygningen med Blériot XI, Tekniska muséets flygplan från 1918. Det är minst sagt imponerande att se det planet flyga!
Fallskärmshoppare från Västerås visade upp sig. Vilken fart de hade! Stiligt värre och snyggt landat. Dessutom pluspoäng för "flygande ekorre"-dräkterna. Som små mänskliga jetplan susade de ner, de hade tillochmed rök i ändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar