onsdag 19 maj 2010

Riksgränsen

Sol, snö och sol !

Det är den korta sammanfattningen av kristihimmelfärdshelgens galenskaper i Riksgränsen. Fler galenskaper är i full gång där nu, det kallas NM i Extremskidåkning. Ruskigt coolt.

Snö. Det var mycket snö när vi kom. Sen sken solen. Då töade det massor. Det blev många små och en hel del rätt stora bäckar. Personalbostäderna fick översvämning. De grävde en fors för att leda bort vattnet. De var inte ledsna för det. De solade istället.


Vad i helsike gör att man åker på skidsemester till djupaste norrland när man haft en lång, kall vinter och sommaren precis kommit?
-Bra fråga! Svaret är äventyr. Riksgränsen är exotiskt i stora mått. Det är ett av Sveriges klart bästa ställen att åka skidor på och nästan i klass med Alperna. Dessutom är vår-åkningen något alldeles extra speciellt med nattåkning i midnattssol och mycket mjuk snö. Vi hade extrem tur med vädret och föret. Massvis med snö och massvis med sol. Nästan T-shirt väder. Men visst, det var skönt att åka hem till sommaren igen  ;-)Upp till Norddalstoppen går man.

Sen åker man ner...

till Norddalsköket.När man åkt en hel dag så åker man lite på natten också. Bilden är tagen cirka klockan 23, mörkare än så här blev det inte. Inte riktigt midnattssol än, men nästan.Om man blir lite trött så är det bara att vila upp sig på en varm och solig klippa.Sist men inte minst åker man ner till byn och kör After-ski på Pelikanhyllan!


P.s.
Använd solskyddskräm. Annars bränner man näsan! Tro mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar