lördag 8 maj 2010

Löpning med Android, revisited...

Återkoppling till det tidigare inlägget om Löpträning med Android.

Jag har nu använt BuddyRunner ett tag och måste tyvärr säga att jag börjar bli lite irriterad på appen. Problemet är att appen inte har någon filtrering på den geografiska loggningen och ingen återkoppling på GPS-signal-kvalité och det gör att löp-distanserna blir ruskigt fel alltsomoftast. Dessutom har man ingen möjlighet att korrigera felen på web-sidan. Så, det är trist.

Dock så finns det ju självklart alternativ, så jag tänker testa SportyPal efter rekommendation i kommentarerna. Funktionen är i princip densamma som BuddyRunner men fungerar förhoppningsvis bättre. Insamlad data skickas till ens personliga sida på deras hemsida SportyPal.com.


Dessutom verkar det som att MyTracks snart kommer fungera på svenska (det krashade tidigare). Så, förhoppningsvis kan jag prova det snart också.


Ett till tips som kommit in är programmet SportTracks (inte att förväxlas med SportsTracker...). Det visar dina sparade löprundor (eller annat) visuellt på karta, i grafer etc. och är ett alternativ för dig som inte vill lägga upp datan på nätet utan vill ha det lokalt på datorn eller vill ha mer avancerade funktioner och kunna redigera dina data. Det verkar mycket kompetent och är gratis.


Rapport om hur SportyPal fungerar kommer inom en inte alltför lång framtid, men jag kan meddela att hemsidan är sjukt mycket bättre än BuddyRunner:s och appen i telefonen verkar funka bra mycket bättre den också så det verkar lovande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar