söndag 16 oktober 2011

Media igår

Apflickorna har setts på bio.
Filmen var helt ok men nån 5:a, som den fått av många resencenter, det ger jag den då rakt inte. Enkelt beskrivet är den en remake av Fucking Åmål. Alltså två tonårstjejer som växer upp och försöker tackla livets motgångar, svårigheter och känslor, på mindre lyckade sätt mest hela tiden. Det är mycket förtryckta känslor, avundsjuka och vilsenhet. Typisk tonårsuppväxt alltså, fast i det här fallet även en hel del personlighetsstörningar hos båda huvudrollsinnehavarna.

Filmen är 1h24m och det räckte gott och väl. De första 2/3-delarna var ganska sega och man märker verkligen att det är en "rookie" som producerat filmen. Scenuppställningarna är grovhugget skolaktiga och lite skakiga. Men, sista 3:dje-delen märker man att regissören hittat hem och fått in en bättre fingertoppskänsla för bildspråket.

Filmen är ändå bra och är sevärd tycker jag. Den lämnar en verkligen inte oberörd och den stannar kvar långt efter man gått ut ur biosalongen.

Obiter dictum
Så till något roligare. Jag har fastnat för podradion Obiter dictum!

Obiter dictum betyder "Vid sidan om saken" och det är verkligen vad det är. Det handlar om populärkultur. (B-)Film, TV-serier, serier, sci-fi, sitcoms, you name it! Allt sånt som finkultur-nissar anser är skräp, det tas upp med hjärta och engagemang i överflöd.

Så gillar du långa utläggningar om varför det var värt att se den där ur-dåliga, tre timmar långa b-filmen om träskmonster på månen - "turn on, tune in and enjoy!" ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar