fredag 11 mars 2011

Fredagsfunderingar

Kontempleringar på en fredag...

Rymden
Discoverys sista resa, uppdrag STS-133, gick utmärkt och de landade i onsdags utan incidenter. Det är skönt att höra att allt gick bra. Undrar vad de gör med rymdskeppet nu, museum kanske?

Förkovring
Får du ibland (eller ofta) känslan av att den du pratar med har fel i sin argumentation men du kan inte riktigt sätta fingret på vad som missas?
-Då ska du lära dig mer om Argumentation!

Senaste veckan eller två så har jag blivit mer och mer intresserad av Argumentations-teori. Inte för att själv argumentera men för att lättare förstå vad som ibland gör mig ruskigt tveksam till diverse uttalanden. Personligen skulle jag nog faktiskt säga att det framförallt är positivt för personer som inte gillar att argumentera. Det sätter verkligen fingret på de logiska fel eller de fula tekniker som till exempel politiker, försäljare, religiösa eller andra argument-intensiva personer sysslar med. Man får inga tipps om vad man ska säga själv, men genom att veta var de svaga punkterna i ett argument är så har man mycket lättare att möta det, eller strunta i det. Om inte annat så får du ett verktyg att använda vid lönesamtalet med din chef, eller dina anställda...

Hemsidan Argumentum är en bra start. Läs igenom sidan och kolla sedan på en politiker-debatt, det blir genast mycket roligare! ;)

Argumentationsfel på Wikipedia har även fler länkar i ämnet.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar