torsdag 14 januari 2010

Ett "erbjudande"

Emellanåt så rapporteras det om bluffakturor som skickas till icke ont anande företag. Den som skickar fakturan hoppas att den ekonomiansvarige inte kollar så mycket utan bara betalar. Man hoppas att fakturan slinker i genom helt enkelt och så får man en slant. Med tillräckligt många oaktsamma företagare så kan bluffaren bli en smula rik till och med.

Det här är något som man som icke-ekonom eller icke-företagare aldrig råkar på. Men! Nu har vi fått en bluffaktura till vårt kontor och jag hade turen att öppna det! Riktigt spännande.

"Fakturan" var från företaget Svenska Hälsoinstitutet och är riktigt seriös, även hemsidan är seriös (dock "lite" ospecifik). Men som Svensk Företagsförening rapporterar så är det ingen faktura utan ett "erbjudande" om man läser det finstilta riktigt ordentligt. Riktigt klurigt, antagligen blir det helt lagligt i och med det.

Min dag har förgyllts i alla fall, tack för det SHI!

1 kommentar:

  1. din mor har sett några såna där under sitt yrkesliv och dom är inte lätta att upptäcka men nitisk som man är tror jag inte att jag släppt igenom någon men man vet aldrig.

    SvaraRadera