onsdag 5 augusti 2009

Nya kängor

Äntligen har jag köpt nya vandringskängor.

Efter att ha klagat på mina kängor i över ett år, de krossade mina stortår, och testat olika märken och varianter så slog jag till igår. Det blev ett par Meindl Island Pro Wide och hittades på Kängspecialisten.

Jag har bara en fundering, varför har ingen i nån affär tidigare berättat att Meindl finns i bred variant!?! Då hade jag sluppit kämpa så in i h... för att hitta ett par som passar! Att det ska behövas en specialbutik för nått så enkelt. Ett stort "tack" i alla fall till Ks, mycket bra service. Kängorna har förvisso inte genomgått eldprovet än, långvandring med tung packning, men än så länge känns de mycket bra.


Gammal känga till vänster ("Meindl Island Pro" anno 2000), ny till höger ("Meindl Island Pro Wide" anno 2009).

3 kommentarer:

 1. Svante på YSIA24 augusti 2009 09:50

  Hej Johan! Upptäckte din blogg först idag, via Anders A:s rapport om helgens tävling. Jag vandrade Lairig Ghru i Skottland med ett par Meindl Island Pro hösten 2008 (skor och vandring var min 60-årspresent till mig själv). Bästa skor jag haft - 35 km på en dag och jag kunde ha fortsatt bra mycket längre, om det bara hade hängt på fötterna. Kommer att vandra olika bitar av Sörmlandsleden som ett "ledig-fredags-projekt" under hösten. Hörs!

  SvaraRadera
 2. Kul!


  Du får gärna höra av dig om du vill ha sällskap någon gång.

  /Johan

  SvaraRadera
 3. Jag har också köpt ett par Meindl Island Wide stl 12. Helt suveränt med extra breda kängor. Tidigare var jag tvungen att köpa för stora kängor (13) för att få plats på bredden och då passade de inte riktigt.

  Mina tidigare kängor Garmont som var lite för smala gav upp och sulan lossnade efter 16 års användning.

  /Fredrik

  SvaraRadera