lördag 10 maj 2008

Måsnarenleden


Tur: Måsnarenleden
Karta: här
Avstånd: 12km (blev ca. 15km med avstickare)
Tid: ca. 4h (varav ca. 1h rast)
Steg: 22200

Måsnaren har rundats.
Måsnaren är en sjö strax söder om Södertälje och Måsnarenleden går runt sjön. Vandringen är 12km men med avstickare så blev det nog snarare 15km.

Dagen var helt otrolig, 20+ i skuggan, monfritt och en lätt bris. Kunde inte bli bättre. Vandringen är lätt och oftast går man på grusväg eller slät stig. Däremot så var syd-östra delarna väldigt dåligt markerade (eller så missade jag nått) så karta är ett måste att ha med sig.

Jag gick från Södertälje via Hovsjö ut på leden och gick sen i moturs riktning. Stannade och åt lunch på Daisys vid AXA Sports Center ("Jallavallen", vid COOP och ICA Maxi). På sluttampen stannade jag och fikade och badade fötterna vid Tveta. Tveta är ett mycket vackert och mysigt ställe. Södertälje kanotklubb, orienteringsklubben, m.fl. håller till här och det finns gott om gräsmattor och bryggor. Hund och barnvänligt är det också, jättehärligt.

Leden rekomenderas varmt men ta med en karta. Risken att gå bort sig är liten men det finns avsnitt/avtagsvägar som är dåligt markerade.